...uvařeno s láskou
MENU
- Bezmasé (16)
- Dorty (8)
- Hamburgery (3)
- Hlavní chody (18)
- Hovězí maso (1)
- Jedlé dárky (1)
- Kuřecí maso (4)
- Kvásek (6)
- Luštěniny (2)
- Nakládaná zelenina (1)
- Nápoje (4)
- Pečivo (12)
- Polévky (2)
- Pomazánky (2)
- Ryby (1)
- saláty (1)
- Sladké (45)
- Slané koláče (6)
- Snídaně (14)
- Vánoce (2)
- Večeře (17)
- Velikonoce (4)
KVÁSKOVÝ TRHACÍ CHLÉB
Tento chléb je moje kvásková verze Trhacího chlébíku od Pekárnománie (http://www.pekarnomanie.cz/trhaci-chlebik-pull-apart-bread/) a najdete ho i v knize Ruce v mouce,která je podle mě pekařská bible :-)
Po upečení trhací chlebíku už naprosto rozumím jeho pověsti -vůně naprosto neodolatelná a i to,že zmizel dříve než stačil vychladnout nikoho už asi taky nepřekvapí.
Rozkvas:
1 lžíce žitného kvásku
50 g voda
50 g žitná chlebová mouka
Těsto:
rozkvas
150 g voda
20 g olej
1 kávová lžička himalájská sůl
70 g chlebová pšeničná mouka
220 g špaldová mouka 1050 Lídl
Náplň:
60 g máslo
3 stroužky česnek
150 g sýr gouda
Nejdříve si připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme cca 10-12 hodin rozkvasit v míse pod igelitem.
Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba-program příprava těsta, případně robot ,kde vymíchám hladké pružné těsto. Těsto nechávám kynout v oleji vymazané míse cca 3 hodiny.
Poté vyvalíme plát, potřeme ho rozpuštěným máslem smíchaným s rozdrceným česnekem, posypeme sýrem a bylinkami. takto připravený plát rozřízneme na čtverce zhruba o velikosti 10x10 cm. Čtverce s náplní skládáme do vymazané formy na biskupský chlebíček nastojato. Necháme cca 1,5 hod. vykynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut dozlatova.
Necháme prochladnout,vynikající je ještě vlažný.
Doba přípravy: více jak 90 minut
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat