...uvařeno s láskou
MENU
- Bezmasé (16)
- Dorty (8)
- Hamburgery (3)
- Hlavní chody (18)
- Hovězí maso (1)
- Jedlé dárky (1)
- Kuřecí maso (4)
- Kvásek (6)
- Luštěniny (2)
- Nakládaná zelenina (1)
- Nápoje (4)
- Pečivo (12)
- Polévky (2)
- Pomazánky (2)
- Ryby (1)
- saláty (1)
- Sladké (45)
- Slané koláče (6)
- Snídaně (14)
- Vánoce (2)
- Večeře (17)
- Velikonoce (4)
POHANKOVÁ BÁBOVKA
Tato bezlepková verze bábovky se v naší rodině asi natrvalo zabydlí a to nejen pro to,že pohanka je výborný zdroj vítamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Ale i pro svou lehce oříškovou chuť.
300 g pohankové mouky
2 ks zralé banány
1 zakysaná smetana (200g)
100 ml olej
2 ks vejce
60 g cukr třtinový
2 polévkové lžíce karob
1 kypřící prášek do pečiva
Banány rozmačkáme vidličkou,smícháme se zakysanou smetanou,cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřícím práškem. Těsto nalejeme do vymazané formy na bábovku.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů zhruba 35 minut.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí : 8
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat