Rozkvas:
1 lžíce žitného kvásku
100 g voda
100g žitná mouka
Těsto:
rozkvas
200 g grahamová mouka
90 g máslo
1 polévková lžíce zakysané smetany
1 žloutek
1 kávová lžička himalájská sůl
Nejdříve se připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme 12 hodin rozkvasit pod igelitem.
Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba-program příprava těsta. Pokud pekárnu nemáte smícháte v míse rozkvas s moukou, rozpuštěným máslem,smetanou,žloutkem a solí. Vypracujete vláčné těsto,které pod igelit nechám kynout minimálně 1 hodinu. Pak si těsto rozdělím na cca 24 kousků a uválím si tyčinky,které pokládám na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky nechám další hodinu dokynout. Tyčinky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.
Před koncem pečení můžeme posypat nastrouhaným sýrem a nebo už na začátku například hrubou solí nebo různým kořením.
Doba přípravy: více jak 90 minut
Počet porcí: cca 24 ks
POZNÁMKA:
Původní verze je rozkvašena i zadělána polohrubou moukou
Žádné komentáře:
Okomentovat