...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

KARAMELOVÝ NEPEČENÝ CHEESECAKE S JAHODAMI


Znáte ty dny, kdy máte chuť na něco prudce kalorického? Tak dnes ten den nastal u mě. Pár dní už na mě vyskakovali s mojí domovské FB skupiny neuvěřitelné dobroty. Hlavně kuchařská kolegyňka Terezka týrala moje chuťové buňky svými cheesecake. V tom teple se mi ale nechtělo rozpalovat kuchyň troubou, a tak jsem tuhle dobrotu pojala po svém.

Korpus:
1 ks balení sušenek Lotus (250 g)                                      
60 g máslo

Krém:
500 g polotučný tvaroh ve vaničce
200 ml smetana na šlehání
1 plechovka karamelové salko
1 ks želatinový ztužovač Dr.Oetker (zastudena)

Na ozdobu:
200 g jahod
cukr krystal - dle potřeby


Dortovou formu vyložíme folií nebo pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme s máslem, směs namačkáme rovnoměrně do formy a dáme vychladit na chvilku do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a karamelové salko. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu ( smíchá se s 100 ml studené vody pouze) a vmícháme do krému. Navrstvíme cca půlku krému na korpus ze sušenek, poklademe nakrájené jahody a navrstvíme zbylý krém. Necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici. Zdobíme jahodami a karamelem (připraveným rozpuštěním cukru na pánvi za neustálého míchání. Rozpuštění a zkaramelizovaný cukr nastříkáme pomocí lžičky na pečící papír a jak ztuhne libovolně nazdobíme dort)

Doba přípravy : více jak 90 minut
Počet porcí: 8








3 komentáře:

  1. Dobrý den, dort vypadá krásné, chystám se na nej. Ten karamel, nastrikany na dortu, je konzistenci měkký anebo tvrdý ostrý? Mužů ho dat i malému dítěti? Díky, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karamel mi dost zvlhnul na dortu ;-) byl pak spíše tekutý. Jinak našemu prckovi -2 roky dala jen ochutnat, je opravdu dost sladký.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat