...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

PANNA COTTA S JAHODOVOU OMÁČKOU



Venku se oteplilo a to začíná být čas studených moučníků a dezertů. Panna Cottu mě lákalo vyzkoušet už dlouho. Inspirací na tento recept mi byl recept na panna cottu ze stránek http://www.apetitonline.cz/
Jahodovou omáčku už dělávám dlouho na různé jiné mléčné dezerty či zmrzlinu.

Na panna cottu:
500 ml smetana na šlehání
2 kávové lžičky práškové želatiny Dr. Oetker
50 g cukr moučka
1 ks vanilkový lusk

Na jahodovou omáčku:
200 g mražených jahod
50 g cukr moučka
1/2 ks citron

V misce si s trochou vody rozpustíme želatinu, necháme pár minut odstát. Smetanu spolu s cukrem a vyškrabaným vanilkovým luskem zvolna zahříváme v hrnci až k bodu varu, přidáme želatinu a asi jednu minutu povaříme. Horkou směs nalejeme do studenou vodou vypláchlých formiček a necháme pár hodin v lednici vychladit.
Jahodovou omáčku si připravíme takto: jahody povaříme cca 10minut  s cukrem a šťávou z citronu, podlejeme  lehce vodou. Poté buď rozmixujeme a nebo propasírujeme.
Vychladlou panna cottu vyklopíme na talířek a polejeme jahodovou omáčkou.

Doba přípravy: více jak 90 minut
Počet porcí : 4



Žádné komentáře:

Okomentovat