...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

CIBULOVÉ KOLÁČKY


Tyhle kynuté koláčky mě naučila moje starší kolegyně v práci a u nás doma se za ty roky pekli už mnohokrát. Je to super příloha k zeleninovým a luštěninovým pokrmům.Dnes jsem je zvolila jako přílohu k cizrně na paprice.



400 g polohrubá mouka
70 g máslo
150 ml mléko
2 ks žloutky
1 ks sušené droždí ( nebo 25 g čerstvého)
1 lžička sůl
2 ks cibule
1 lžíce oleje

Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na oleji. Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program příprava těsta a při signálu pro přidání přísad přisypeme osmahlou cibulku.Pokud pekárnu nemáme postupujeme takto: ve vlažném mléce- asi 1/4 si připravíme kvásek smícháním s droždím a trochou mouky,necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, žloutky, vlažné máslo,osmahlou cibulku a kvásek. Vytvoříme vláčné těsto,které necháme asi 1,5 hodiny nakynout na teplém místě.Z vykynutého těsta si vytvoříme cca 15 ks bochánků, které necháme ještě asi 30 minut nakynout na plechu vyloženým pečícím papírem s dostatečným odstupem. Potřeme olejem a pečeme při 170 stupních cca 15 minut.

Doba přípravy: více jak 90 minut
Počet porcí: 15 ks

Poznámka:
 Doplněk (v tomto případě cibuli) můžeme měnit dle chuti- například: olivy, švestky,houby, zázvor a vytvoříme tak zajímavý druh pečiva pro malé i velké.

Verze z olivami


Žádné komentáře:

Okomentovat