...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

TYMIÁNOVO-CITRONOVÉ KUŘE SE ŽAMPIONY A GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI


V květináči na okně mi pomalu ale jistě odcházel tymián, navíc už jsem celkem dlouho měla chuť na žampiony. A gratinované brambory byli naprosto jasná volba, protože je to oblíbená příloha celé rodiny. A tak vzniklo tohle voňavé kuře jehož recept je inspirací z časopisu Gurmet.



Kuře:
500 g kuřecích prsa
250 g žampiony
3 stroužky česneku
1/2 ks citron
2 ks větviček tymiánu
2 kávové lžičky kurkumy
6 polévkových lžic řepkového oleje
sůl - dle chuti
Brambory :
600 g brambor
250 ml smetany 30 %
20 g másla
sůl - dle potřeby
Nejprve si nachystáme marinádu smícháním prolisovaného česneku,kurkumy,natrhaného tymiánu, citronové šťávy z půlky citronu, oleje a soli.Kuřecí prsa rozkrájíme zhruba na čtvrtiny a vložíme do marinády. Necháme 2 hodinky odležet, pokud spícháme stačí klidně i 15 minut.
Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vytřeme máslem a navrstvíme do ní brambory, prosolíme. Zalejeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba půl hodiny.
Žampiony si očistíme, případně rozkrájíme na menší kousky a osmahneme na kapce oleje, přidáme kuřecí prsa a opékame zhruba deset minut, častěji otáčíme .
Doba přípravy : 60 minut
Počet porcí : 4

Žádné komentáře:

Okomentovat