...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

KUŘECÍ KARI ŠPÍZY S MÁTOVÝM KUSKUSEM


Na víkendové vaření se snažím vždy naplánovat nějaký "netradiční" oběd. Sobota a neděle jsou totiž jediné dny, kdy se naše rodina sejde u společného stolu. Při brouzdání internetem a hledáním inspirace jsem narazila na tento recept. Pár surovin jsem vyměnila,pár vynechala a tohle je výsledek.



Na špízy:
500 g vykostěných kuřecích stehen
150 g bílý jogurt
2 polévkové lžíce medu
2 polévková lžíce limetkové šťávy
1 polévková lžíce zázvoru
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce kari koření
1 lžička soli
olej - dle potřeby
Na kuskus:
400 g kuskus
0,5 l kuřecího vývaru
1/4 menšího pórku
2 polévková lžíce máty
1 polévková lžíce limetkové šťávy
Ve větší misce si připravíme marinádu na maso - rozmícháme jogurt, najemno nastrouhaný zázvor, med, limetkovou šťávu, kari koření, rozdrcený česnek a sůl. Maso si nakrájíme na kostky a zamícháme do marinády, necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Potom maso napícháme na špejle a prudce opečeme na oleji, i s výpekem přendáme do pekáčku a ještě cca 15 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Kuskus si připravíme zalitím vařícího vývaru s najemno nasekaným pórkem. Necháme 10 minut odstát přikryté poklicí, pak přidáme nasekanou mátu a limetkové šťávy, zamícháme.
Doba přípravy : naložení masa 24 hodin
finální úprava 30 m

Žádné komentáře:

Okomentovat