BAVORSKÉ VDOLKY


Náš benjamínek měl včera karnevalovou premiéru ve své budoucí školce a dnes u nás navíc chodí masopustní průvod. A tuhle dobu mám od raného mládí zafixovanou z touhle sladkou dobrotou, proto ani letos nemohla na našem stole chybět .



500 g polohrubé mouky
2 dcl mléka
20 g droždí
60 g cukr krupice
1 vejce
1 žloutek
60 g másla
špetka soli
100 % tuk na smažení - dle potřeby
Na ozdobu:
150 g tvaroh na strouhání
150 g švestková povidla
Těsto nechávám za mě vypracovat a vykynout pekárnu na chleba. Vykynuté těsto si rozválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého například pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která necháme ještě trochu vykynout. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme tuk a vdolky v něm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.
Vlažné vdolky potřeme povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvarohem.
Doba přípravy : 90 minut
Počet porcí : 30-40 ks dle velikosti

Žádné komentáře:

Okomentovat