...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

FAZOLOVO-BULGUROVÝ HAMBURGER


Hamburger na všechny možné způsoby je další oblíbená večeře naší rodiny. Tentokrát jsem zvolila bezmasou verzi.



Celozrnné bulky 4ks :
200 g špaldová mouka Lídl type 1050
125 ml voda
20 g máslo
1/2 balíčku sušeného droždí
1/2 kávová lžička cukr krystal
1 kávová lžička sůl
sezamové semínka - dle potřeby
karbenátky:
50 g bulguru
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (400g)
2 stroužky česneku
1/4 ks menšího pórku
1 kávová lžička drceného římského kmínu
1 hrst libečku
2 polévkové lžíce hrašky
sůl - dle chuti
olej- dle potřeby
dresink:
200 g zakysaná smetana
1/4 ks menší pórek
1/4 ks kapie
2 hrsti řeřichy
1 kávová lžička mleté papriky
sůl- dle chuti
cukr- dle chuti
na ozdobu:
ledový salát
rajče
Těsto na bulky nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - progam Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Bulgur několikrát propláchneme vodou a uvaříme cca 15 minut v dvojnásobku vody. Necháme dojít cca 20 minut pod poklicí. Hotový ho vsypeme do pánve, přiklopíme a na velmi mírném ohni necháme proschnout. Odstavíme ho a necháme vystydnout.
Pórek, libeček a česnek nasekáme najemno. Fazole vyklopíme z plechovky a necháme okapat. Pak je rozmixujeme nahrubo. V misce je promícháme s pórkem,česnekem, libečkem a bulgurem. Hmotu dle potřeby zahustíme hraškou a dochutíme solí a kmínem.
Z fazolové hmoty vytvarujeme asi 4 karbanátky a na 30 minut je odložíme do ledničky. Pak je opatrně opečeme na oleji v pánvi.
Dresink si připavíme smícháním najemno nastrouhané kapie,mlété papriky, najemno nasekaného pórku,řeřichy.Dochutíme solí a cukrem.
Housku plníme zeleninou,karbenátkem a dresinkem.
Počet porcí : 4
Doba přípravy: více jak 90 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat