DOMÁCÍ HAMBURGER


Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii ( smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.


Celozrnné bulky 8 ks :
100 g hladká mouka
300 g celozrnná špaldová mouka
250 ml voda
40 g máslo
1 balíček sušeného droždí
1 kávová lžička cukr krystal
1 a 1/2 kávové lžičky sůl
1/2 kávové lžičky drcený kmín
sezamové semínka - dle potřeby
Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - progam Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Karbenátky 8 ks :
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 stroužky česneku
1 kávová lžička soli
1/2 kávové lžičky majoránky
Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.
Dresink:
200 g zakysaná smetana 15%
1/2 menší cibule
1 sterilovaná okurka
1 kávová lžička plnotučné hořčice
hrst řeřichy
sůl
cukr
Cibuli nasekáme najemno,okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.
Na ozdobu:
4 ks plátkového sýru
ledový salát, rukola apod.
rajče
Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.
Počet porcí : 4
Doba přípravy : více jak 90 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat