...uvařeno s láskou
MENU
- Bezmasé (16)
- Dorty (8)
- Hamburgery (3)
- Hlavní chody (18)
- Hovězí maso (1)
- Jedlé dárky (1)
- Kuřecí maso (4)
- Kvásek (6)
- Luštěniny (2)
- Nakládaná zelenina (1)
- Nápoje (4)
- Pečivo (12)
- Polévky (2)
- Pomazánky (2)
- Ryby (1)
- saláty (1)
- Sladké (45)
- Slané koláče (6)
- Snídaně (14)
- Vánoce (2)
- Večeře (17)
- Velikonoce (4)
SKOŘICOVO-MEDOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ S JABLKY
Vůně jablek, skořice a medu k pozdnímu podzimu prostě patří. Můj dnešní odpolední plán je: ukrojit si kus tohohle koláče, uvařit si kakao, zachumlat se s mým malým zlobidlem do teplé deky a koukat na pohádky.
Těsto:
400 g špaldová mouka 1050 Lídl
50 g cukr krystal
42 g (1 kostka) droždí
2 ks žloutek
200 ml mléko
150 ml olej
špetka sůl
1 ks skořicový cukr (20g)
Náplň:
6 ks jablko
1 ks skořicový cukr
3 lžíce med
1 hrst rozinky
3 lžíce máslo
dle potřeby - cukr moučka
Těsto si nechávám zadělat a vykynout pekárnou na chleba. Program- Příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme podlouhlý plát - jako na závin. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami, pokapeme medem. Těsto srolujeme jako roládu a pevně přitiskneme okraje. Nakrájíme na cca 6 cm pláty - šneky. Ty skládáme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 29 cm. Necháme ještě cca 20 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. Upečený teplý koláč potřeme rozpuštěným másle a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Počet porcí: 8
Doba přípravy: více jak 90 minut
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat