Znáte ty dny, kdy máte chuť na něco prudce kalorického? Tak dnes ten den nastal u mě. Pár dní už na mě vyskakovali s mojí domovské FB skupiny neuvěřitelné dobroty. Hlavně kuchařská kolegyňka Terezka týrala moje chuťové buňky svými cheesecake. V tom teple se mi ale nechtělo rozpalovat kuchyň troubou, a tak jsem tuhle dobrotu pojala po svém.
Korpus:
1 ks balení sušenek Lotus (250 g)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVkDsReGZl6-WV-KEgPIAU8CYMBy4y0kMxHM_kzZ9wBX0g6BIUYosxBAyX4x9T7Sd5YXHrxkJuhWP5MbUBFhcKelmZtSKkg5bA0sbzTOcgqqZTNkpyV_DE_bcKz4lEdOIq9G6m0x9PD9c/s280/13652752_1042843452436354_1700117452_n.jpg)
Krém:
500 g polotučný tvaroh ve vaničce
200 ml smetana na šlehání
1 plechovka karamelové salko
1 ks želatinový ztužovač Dr.Oetker (zastudena)
Na ozdobu:
200 g jahod
cukr krystal - dle potřeby
Dortovou formu vyložíme folií nebo pečícím papírem. Sušenky rozmixujeme s máslem, směs namačkáme rovnoměrně do formy a dáme vychladit na chvilku do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme tvaroh a karamelové salko. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu ( smíchá se s 100 ml studené vody pouze) a vmícháme do krému. Navrstvíme cca půlku krému na korpus ze sušenek, poklademe nakrájené jahody a navrstvíme zbylý krém. Necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout v lednici. Zdobíme jahodami a karamelem (připraveným rozpuštěním cukru na pánvi za neustálého míchání. Rozpuštění a zkaramelizovaný cukr nastříkáme pomocí lžičky na pečící papír a jak ztuhne libovolně nazdobíme dort)
Doba přípravy : více jak 90 minut
Počet porcí: 8
Dobrý den, dort vypadá krásné, chystám se na nej. Ten karamel, nastrikany na dortu, je konzistenci měkký anebo tvrdý ostrý? Mužů ho dat i malému dítěti? Díky, Petra
OdpovědětVymazatKaramel mi dost zvlhnul na dortu ;-) byl pak spíše tekutý. Jinak našemu prckovi -2 roky dala jen ochutnat, je opravdu dost sladký.
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
Vymazat