Ta vůně...ta chuť.... vědět to dřív už je tento koláč dávno naší stálicí. Cibulový koláč mě lákalo vyzkoušet už dlouho dobu.. Dnes, když jsem přemýšlela co k večeři, mi zrak padl na červené cibule v lednici a bylo jasno.
Na těsto:
250 g špaldová mouka Typ 630 Lídl
150 g bílý jogurt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_V78WKV2XGDALW8KClxxSnqSkFGKX2X9blMaOkGYPfxjJdU0-NSILVRA3fBTinYjPLU3CZ6GqOVuyAQO47-FC92JN9WHjx-115gAJWUgWX8VZJDbiXq-rkthUIF0ij5Cjsv7SNZfCI1w/s280/cib.kol3.jpg)
1 ks vejce
špetka soli
Náplň:
400 g zakysaná smetana
150 g Grana Padano
1 ks vejce
sůl - dle chuti
3 ks červená cibule
2 lžíce olej
Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zesklovatíme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
Z mouky, másla, jogurtu, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Vyválíme plát a vložíme do koláčové formy ( průměr 30 cm) vyložené pečícím papírem, tak aby okrajeme lehce přesahovali. Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a fazolemi. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Mezitím si připravíme náplň smícháním smetany s vajíčkem a nastrouhaným sýrem, dochutíme solí.
Na lehce předpečené těsto vlejeme náplň a navrtstvíme osmahlou cibuli. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
Koláč je výborný teplý i studený.
Doba přípravy : 60 minut
Počet porcí: 8 ks
Někde se vytratily fazole?
OdpovědětVymazat