Venku se oteplilo a to začíná být čas studených moučníků a dezertů. Panna Cottu mě lákalo vyzkoušet už dlouho. Inspirací na tento recept mi byl recept na panna cottu ze stránek http://www.apetitonline.cz/
Jahodovou omáčku už dělávám dlouho na různé jiné mléčné dezerty či zmrzlinu.
Na panna cottu:
500 ml smetana na šlehání
2 kávové lžičky práškové želatiny Dr. Oetker
50 g cukr moučka
1 ks vanilkový lusk
Na jahodovou omáčku:
200 g mražených jahod
50 g cukr moučka
1/2 ks citron
V misce si s trochou vody rozpustíme želatinu, necháme pár minut odstát. Smetanu spolu s cukrem a vyškrabaným vanilkovým luskem zvolna zahříváme v hrnci až k bodu varu, přidáme želatinu a asi jednu minutu povaříme. Horkou směs nalejeme do studenou vodou vypláchlých formiček a necháme pár hodin v lednici vychladit.
Jahodovou omáčku si připravíme takto: jahody povaříme cca 10minut s cukrem a šťávou z citronu, podlejeme lehce vodou. Poté buď rozmixujeme a nebo propasírujeme.
Vychladlou panna cottu vyklopíme na talířek a polejeme jahodovou omáčkou.
Doba přípravy: více jak 90 minut
Počet porcí : 4
Žádné komentáře:
Okomentovat