Původně byla v plánu Ladina falešná škvarková pomazánka z jejího blogu Simply food, pak mě napadlo zkusit "klasiku" drožďovou, ale z lahůdkového droždí, na které jsem si dnes konečně vzpomněla při nákupu ve zdravé výživě.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.
Sušené lahůdkové droždí se používá jako dochucovadlo - do polévek, omáček, pomazánek apod. Obsahuje mnoho důležitých živin, skládá se ze skoro 50 % bílkovin, má nízký obsah tuku a vysoký obsah vítamínů skupiny B, je bohaté na minerální látky.
nemá kvasící účinek, nenarušuje tedy střevní mikroflóru a nezpůsobuje poruchy trávení.
Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme vejce s droždím a osmahneme do konzistence "míchaných vajec".
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.
Doba přípravy: 20 minut
Poznámka: Pokud budete pomazánku dělat z klasického droždí postup je trochu jiný, osmahnout cibulku, rozdrobit to droždí, "smažit" za stálého míchání, ono se jakoby úplně rozpustí a pak začne znovu hrudkovatět - pak teprve dát ty vajíčka.
Na dvě vejce dávám jednu kostku droždí.
Na dvě vejce dávám jednu kostku droždí.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí : 4
Žádné komentáře:
Okomentovat