...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

KVÁSKOVÝ TRHACÍ CHLÉB


Tento chléb je moje kvásková verze Trhacího chlébíku od Pekárnománie (http://www.pekarnomanie.cz/trhaci-chlebik-pull-apart-bread/) a najdete ho i v knize Ruce v mouce,která je podle mě pekařská bible :-)
Po upečení trhací chlebíku už naprosto rozumím jeho pověsti -vůně naprosto neodolatelná a i to,že zmizel dříve než stačil vychladnout nikoho už asi taky nepřekvapí.


Rozkvas:
1 lžíce žitného kvásku
50 g voda
50 g žitná chlebová mouka

Těsto:
rozkvas
150 g voda
20 g olej
1 kávová lžička himalájská sůl
70 g chlebová pšeničná mouka
220 g špaldová mouka 1050 Lídl

Náplň:
60 g máslo
3 stroužky česnek
150 g sýr gouda

Nejdříve si připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme cca 10-12 hodin rozkvasit v míse pod igelitem.
Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba-program příprava těsta, případně robot ,kde vymíchám hladké pružné těsto. Těsto nechávám kynout v oleji vymazané míse cca 3 hodiny.
Poté vyvalíme plát, potřeme ho rozpuštěným máslem smíchaným s rozdrceným česnekem, posypeme sýrem a bylinkami. takto připravený plát rozřízneme na čtverce zhruba o velikosti 10x10 cm. Čtverce s náplní skládáme do vymazané formy na biskupský chlebíček nastojato. Necháme cca 1,5 hod. vykynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut dozlatova.
Necháme prochladnout,vynikající je ještě vlažný.

Doba přípravy: více jak 90 minut



Žádné komentáře:

Okomentovat