...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

DORT "MÍŠA"


Včera na mě v FB skupině Vaříme malým dětem vykoukl úžasný Míša dort od kolegyňky Mirky a vzápětí i z FB stránky Pradobrot (http://www.pradobroty.cz/ ). Neodolala jsem, zvláště když se mi v noci o tom dortu i zdálo, a tak dnes na táty čekalo v lednici malé překvapení. Recept jsem si lehce poupravila a určitě se u nás doma nepekl naposledy i vzhledem k tomu že je rychlý a jednoduchý.



Na korpus:
6 ks vejce
4 polévkové lžíce cukr moučka
6 polévkových  lžic řepkový olej
6 polévkových  lžic polohrubé mouky
4 polévkové lžíce kakaa
1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva

Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kakao a mouku s kypřícím práškem do pečiva.Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. A nakonec lehce vmícháme sníh z bílků do těsta. Vylejeme do dortové formy (já použila formu o průměru 24 cm) vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 stupních zhruba dvacet minut.
Korpus necháme zcela vychladnout.

Krém:
750 g tvaroh ve vaničce polotučný
150 g máslo
100 g cukr moučka

Čokoládová poleva:
100 g vysokoprocentní tmavé čokolády
50 g smetana 33%

Na ozdobu:
čerstvé ovoce
moučkový cukr

Vychladlý korpus rozkrojíme podélně na půlku a naplníme cca půlkou krému, který jsme si připravili vyšleháním povoleného másla s cukrem do pěny a postupným přidáváním tvarohu. Zbytek krému rozetřeme na vršek dortu. Necháme ztuhnout cca 2 hodiny v lednici.



 Polevu si připravíme rozpuštěním čokolády ve vodní lázni a přidáním smetany. Dobře promícháme. Opatrně naléváme na dort tak,aby na pár místech jakoby přetékala.
Ozdobíme čerstvým ovocem a necháme ztuhnout v lednici.

Doba přípravy : více jak 90 minut
Počet porcí : 8







Žádné komentáře:

Okomentovat