OBRÁCENÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ



Babička nás neustále zásobuje nějakými zavařeninami, které je potřeba nějak dále zpracovat. A tak když se mi tu sešlo pár sklenic zavařených broskví, byl odpolední moučník skoro jasný. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco trochu jiného než například klasickou bublaninu a proto vznikl tento obrácený koláč.


0,5 kg zavařených broskví
100 g cukr moučka
150 g másla
1 lžička citronové kůry
2 vejce
250 g špaldová mouka ( tip 630 Lídl)
1/2 ks kypřící prášek do pečiva
100 g plátků mandlí
200 ml mléko
Broskve slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy nasypeme hrst plátků mandlí a vyskládáme plátky broskví. Zbytek mandlí nameleme na jemno. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, vejce, zbytek mandlí, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně navrstvíme na broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a pak pomocí dvou talířů překlopíme.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí : 8


Žádné komentáře:

Okomentovat