...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

KARBENÁTKY S POHANKOU A MEDVĚDÍM ČESNEKEM SE SALÁTEM ZE ZAKYSANÉHO ZELÍ



Pohanka je velice prospěšná lidskému organismu - neobsahuje lepek , zato je ale bohatá na sacharidy, bílkoviny nebo aminokyseliny. Abychom při přípravě pohanky zachovali všechny důležité léčivé látky a vitamíny, nesmíme ji vařit. Pohanku zalijeme vařící vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat.
Kysané zelí je výborným zdrojem vítamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. Kysané zelí podporuje tvorbu krve a hormonů, umožňuje lépe bojovat proti únavě a zvyšuje obranyschopnost organizmu.


Karbenátky:
500 g mlété maso mix
150 g pohanka
2 ks vejce
1 ks jarní cibulka
5 ks listů medvědího česneku
1 lžička mletý kmín
2 lžíce ghi
sůl - dle potřeby
Salát:
300 g kysané bílé zelí
2 ks jablko
1 ks jarní cibulka
kmín- dle potřeby
Pohanku několikrát propláchneme a nasypeme do vařící osolené vody, zamícháme a asi minutu vaříme. Necháme dojít pod poklicí 20 minut a scedíme. Necháme vychladnout. Do směsi mletého masa přidáme studenou pohanku, najemno nasekanou jarní cibulku a medvědí česnek, vejce, kmín a dochutíme solí. Ze vzniklé hmoty tvoříme karbenátky , které prudce osmahneme na ghi. Osmahlé karbenátky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dopečeme v troube předehřáté na 180 stupňů cca 15 minut.
Salát si připravíme smícháním kysaného zelí, nastrouhaného jablka a nasekané cibulku. Dochutíme kmínem.
Počet porcí : 4
Doba přípravy : 90 minut





Žádné komentáře:

Okomentovat