ŠPENÁTOVÝ QUICHE


Můj muž strašně miluje quiche. Receptů je na něj spousta, ale jak se liší ten můj? Množstvím špenátu. Mohl by se klidně jmenovat "špenátovník".

hladká mouka200 g
máslo100 g
žloutek1 ks
sůl1 špetka
studená voda4 lžíce
Ingredience na náplň:
sekaný špenát400 g
sýr ementál150 g
vejce2 ks
smetana250 ml
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které hned vyválíme a namačkáme do dortové formy, vyložené pečícím papírem.
Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme třeba fazolemi. Pečeme zhruba 15 minut na 180 °C.
Mezitím si připravíme náplň, kdy si nakrájíme ementál na drobné kostičky, připravíme si špenát (čerstvý orestujeme na cibulce nebo jen spaříte horkou vodou) a rozmícháme si smetanu s vejcem.
Vyndáme korpus z trouby a vrstvýme sýr se špenátem. Nakonec zalijeme smetanou s vejcem. Osolíme a případně dokořeníme dle chuti. Pro děti zbytečně někořením, až na čerstvé bylinky. Znovu dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Jakmile koláček zezlátne a vyndáváme z trouby, chvilku necháme a krájíme. Je výborný, jak teplý, tak i studený.
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min


Žádné komentáře:

Okomentovat