Pizzu snad miluje každý. Proto zkusíme novou variantu, a to jogurtové těsto, které vás velmi mile překvapí. Jako vždy doma mizí rychlosti blesku.

| bílý jogurt | 400 ml |
| hladká mouka | 3 hrnky |
| vejce | 2 ks |
| sůl | 1 lžička |
| kypřící prášek do pečiva | 1 balíček |
| Na ozdobu: | |
| loupaná rajčata | 1 plechovka |
| menší cibule | 1/2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| olej | 2 lžíce |
| šunka | 20 dkg |
| tvrdý sýr | 20 dkg |
| žampiony | 100 g |
| mražený sekaný špenát | 300 g |
Cibuli a česnek nasekáme najemno a osmahneme na 1 lžíci oleje. Přidáme oloupaná na drobněji nakrájená rajčata a 10 minut podusíme. Dochutíme solí, cukrem.
Necháme vychladnout.
Necháme vychladnout.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na zbývajícím oleji.
Z mouky, jogurtu, vajec, soli a kypřícího prášku vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě placky.
Na každou z nich rozetřeme rajčatovou omáčku a obložíme zbytkem surovin.
Pečeme při 180°C cca 15 minut.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí : 2

Žádné komentáře:
Okomentovat