...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

SKOŘICOVO-MANDLOVÉ HVĚZDIČKY


Každoroční problém co z bílky při pečení vánočního cukroví, je tímto receptem aspoň z části vyřešen.
Navíc jako bonus získáte nový druh cukroví, který je prudce jedlý a vypadá přímo sněhově vánočně.


300 g mandle
300 g moučkový cukr
3 bílky
1 lžička mleté skořice
Mandle nastrouhat najemno, bílky vyšlehat s cukrem do husté hmoty.
1/3 bílků oddělat stranou na polevu.
Zbytek vyšlehaných bílků smíchat s mandlemi a skořicí v "těsto".
To vyválíme na cca 0,5 cm silný plát- podsypaváme moučkovým cukrem.
Vykrajujeme hvězdičky, které potíráme zbytkem vyšlehaného bílku.
Sušíme v troubě při 120 °C asi 20 minut.
Doba přípravy : 40 minut
cca 80 ks

Žádné komentáře:

Okomentovat