...uvařeno s láskou

...uvařeno s láskou

POMAZÁNKA Z LAHŮDKOVÉHO DROŽDÍ


Původně byla v plánu Ladina falešná škvarková pomazánka z jejího blogu Simply food, pak mě napadlo zkusit "klasiku" drožďovou, ale z lahůdkového droždí, na které jsem si dnes konečně vzpomněla při nákupu ve zdravé výživě.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.
Sušené lahůdkové droždí se používá jako dochucovadlo - do polévek, omáček, pomazánek apod. Obsahuje mnoho důležitých živin, skládá se ze skoro 50 % bílkovin, má nízký obsah tuku a vysoký obsah vítamínů skupiny B, je bohaté na minerální látky.
nemá kvasící účinek, nenarušuje tedy střevní mikroflóru a nezpůsobuje poruchy trávení.


4 vejce
6 lžic lahůdkového droždí
1/2 ks cibule
1ks steril.okurek 100 g másla
sůl
olej dle potřeby

Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme vejce s droždím a osmahneme do konzistence "míchaných vajec".
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.
Doba přípravy: 20 minut
Poznámka: Pokud budete pomazánku dělat z klasického droždí postup je trochu jiný, osmahnout cibulku, rozdrobit to droždí, "smažit" za stálého míchání, ono se jakoby úplně rozpustí a pak začne znovu hrudkovatět - pak teprve dát ty vajíčka.
Na dvě vejce dávám jednu kostku droždí.

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí : 4

Žádné komentáře:

Okomentovat