Známka,že se už blíží podzim je,že dozrávají hrozny a s tím každoroční problém co s nimi.K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.
| hroznové víno | 1 kg |
| jablka | 0,5 kg |
| citron | 2 ks |
| cukr krystal | 0,5 kg |
| voda | 0,5 l |
Ovoce rozmixujeme nebo odšťavníme. Poté scedíme přes plátno. Přidáme vodu a cukr, vaříme cca 20 minut. Během varu sbíráme pěnu a občas promícháme.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.
Čas přípravy : 30 min

Žádné komentáře:
Okomentovat