...uvařeno s láskou
MENU
- Bezmasé (16)
- Dorty (8)
- Hamburgery (3)
- Hlavní chody (18)
- Hovězí maso (1)
- Jedlé dárky (1)
- Kuřecí maso (4)
- Kvásek (6)
- Luštěniny (2)
- Nakládaná zelenina (1)
- Nápoje (4)
- Pečivo (12)
- Polévky (2)
- Pomazánky (2)
- Ryby (1)
- saláty (1)
- Sladké (45)
- Slané koláče (6)
- Snídaně (14)
- Vánoce (2)
- Večeře (17)
- Velikonoce (4)
ŠÍPKOVÝ SIRUP S RAKYTNÍKEM A MÁTOU
Šípky mimo to, že obsahují mnoho vitamínů, mají i léčivé účinky. Užívají se hlavně při nachlazení, onemocnění močových cest a na podporu imunity. Plody rakytníku také obsahují velké množství vitamínů- hlavně vitamín C ( pro denní doporučenou dávku vitamínu údajně stačí jen jedna bobule). Podporují imunitu,posilují činnost srdce a udržují zdravou pokožku. Máta podporuje normální činnost trávící soustavy, má příznivé účinky na dýchací systém a pomáhá i při léčbě nachlazení. Tento sirup je proto přímo vitamínovou bombou.
250 g šípků
150 g rakytníku
15 ks větších lístků máty
3 ks citron
1 l voda
1 kg třtinový cukr
Očištěné šípky a rakytník rozmělníme (já použila tyčový mixér) a zalijeme studenou vodou. Přidáme omyté a na plátky nakrájené oloupané citrony a natrhané lístky máty. Necháme nejlépe přes noc vyluhovat. Druhý den scedíme přes plátno nebo utěrku. Přidáme cukr a zahřejeme maximálně na 70 stupňů, za stálého míchání necháme úplně rozpustit cukr. Sirup ihned nalejeme do pečlivě vymytých sklenic a necháme vychladnout.
Uchováváme v chladu a temnu.
Doba přípravy. více jak 90 minut
Počet porcí: 1,5 l
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat