...uvařeno s láskou
MENU
- Bezmasé (16)
- Dorty (8)
- Hamburgery (3)
- Hlavní chody (18)
- Hovězí maso (1)
- Jedlé dárky (1)
- Kuřecí maso (4)
- Kvásek (6)
- Luštěniny (2)
- Nakládaná zelenina (1)
- Nápoje (4)
- Pečivo (12)
- Polévky (2)
- Pomazánky (2)
- Ryby (1)
- saláty (1)
- Sladké (45)
- Slané koláče (6)
- Snídaně (14)
- Vánoce (2)
- Večeře (17)
- Velikonoce (4)
MAKOVÝ TRHACÍ CHLÉB
Včera jsem si přinesla z Alberta dvě nové formy na pečení. A už dlouho jsem chtěla zkusit tzv. trhací chléb a jedna forma na to byla víc než vhodná. Při hledání receptu jsem, ale narazila na sladký "trhací" recept, navíc makový a tak bylo rozhodnuto. Inspirací mi byl recept z webu www.proženy.cz .
Těsto:
300g špaldová mouka typ 1050 Lídl
100 g polohrubá mouka
150 g máslo
150 ml mléko
25 g droždí
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sůl
Náplň:
200 g mletý mák
100 g cukr krystal
300 ml mléko
Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program Příprava těsta. Poznámka: máslo si předem rozehřeji a přidám do pekárny k ostatním surovinám. Mezitím si uvaříme náplň - mléko,mák a cukr provaříme pár minut na mírném ohni do zhoustnutí. Z vykynutého těsta vyválíme plát 3-4 mm vysoký, potřeme makovou náplní a nakrájíme na čtverce zhruba o velikosti 10x10 cm. Formu vyložíme pečícím papírem a nebo vymažeme máslem. Jednotlivé čtverce skládáme vedle sebe - "na stojato" a vždy je trochu přimáčkneme k sobě. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 25 minut. Necháme vychladnout a podáváme buď nakrájený a nebo vcelku tak, že si každý kousek po kousku otrhává.
Počet porcí: 4
Doba přípravy : více jak 90 minut
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Jde to i bez pekárny?
OdpovědětVymazat