Přiznám se, že cizrna nikdy nebyla moje oblíbená luštěnina. Ale postupem času a hlavně zkoušením nových receptů, jí začínám přicházet na chuť. Navíc když jsem se dočetla , že napomáhá udržet jemnou a pevnou pokožku - co víc si přát pro své stárnoucí tělo (smích).
2 ks plechovka cizrny ve slaném nálevu
1 menší mrkev
1/8 celer
1/2 ks cibule
1/4 kapie
1 lžička majoránka
1 lžička kurkuma
sůl - dle chuti
1 lžíce oleje
Cizrnu si scedíme a rozmixujeme. Očištěnou mrkev,celer a kapii nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme také najemno. Smícháme s cizrnou, dochutíme majoránkou, kurkumou a solí. Tvoříme malé karbenátky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Papír jsem si předtím potřela olejem. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.
Doba přípravy : 30 minut
Počet porcí : 6
Poznámka : místo cizrny lze použít jakákoliv jiná předvařená luštěnina
Žádné komentáře:
Okomentovat