Příprava na vánoce, začíná již v létě. Protože sama miluji jedlé dárky, ráda je i vyrábím.Tenhle recept mám prověřený už několik let a vlastně už si ani nepamatuji od které hodné kamarádky ho mám. Ovoce obměňuji podle toho co je zrovna dostupné. Fantazii se meze nekladou.
rybíz | 1 kg |
jahody | 0,5 kg |
borůvky | 0,25 kg |
jablka | 0,25 kg |
třtinový cukr | 1 kg |
rum | 1 dcl |
mletá skořice | 1 lžička |
hřebíček celý | 5 ks |
badyán | 2 ks |
pomeranč na kousky | 1 ks |
citron/limetka (šťáva) | 2 ks |
Jdeme na přípravu, která je více, jak jednoduchá.
Ovoce nakrájíme na drobnější kousky. Vezmeme vyšší plech a přidáme i další ingredience, jako je badyán, hřebíček, skořici a cukr. Plech musí být opravdu vysoký, při pečení se tvoří pěna, která může vytéct.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca. 30 min. Směs začne probublávat a tvořit se pěna.
Zhruba po 30 minutách plech vyndáme z trouby a ihned plníme do připravených skleniček. Necháváme vychladnout víkem dolů.
Dvě lžíce hotového čaje si zalíváme horkou vodou a věřte, že chutná výborně.
Ovoce nakrájíme na drobnější kousky. Vezmeme vyšší plech a přidáme i další ingredience, jako je badyán, hřebíček, skořici a cukr. Plech musí být opravdu vysoký, při pečení se tvoří pěna, která může vytéct.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca. 30 min. Směs začne probublávat a tvořit se pěna.
Zhruba po 30 minutách plech vyndáme z trouby a ihned plníme do připravených skleniček. Necháváme vychladnout víkem dolů.
Dvě lžíce hotového čaje si zalíváme horkou vodou a věřte, že chutná výborně.
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min
Žádné komentáře:
Okomentovat