Tradiční středeční sladká večeře po náročném dni pro tatínka, kdy odjíždí v šest ráno a vrací se po osmé hodině večerní a celý den je na nohách, proto večer první co potřebuje - je dodat energii.
Zárověň je to ale občas i oblíbená víkendová snídaně naší rodiny.
250 g polohrubé mouky
500 ml kefíru
1 kávová lžička cukru krystal
1 vejce
1 kávová lžička sody
špetka soli
olej
Náplň :
250g plnotučného tvarohu ve vaničce
1 smetana na šlehání
1 sáček vanilkového cukru
Na ozdobu:
sezonní ovoce
datlový sirup
S mouky, kefíru, vajíčka, cukru, sody a soli vyšleháme řidší těsto.
Rozpálíme si pánev s kapkou oleje a smažíme malé lívance.
Na náplň si vyšleháme smetanu, přidáme cukr a tvaroh, ještě chvilku mícháme.
Lívance zdobíme náplní,ovocem a datlovým sirupem.
Doba přípravy : 30 minut
Počet porcí : 24 ks
Žádné komentáře:
Okomentovat