SIRUP Z HROZNOVÉHO VÍNA S JABLKY


Známka,že se už blíží podzim je,že dozrávají hrozny a s tím každoroční problém co s nimi.K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.

hroznové víno1 kg
jablka0,5 kg
citron2 ks
cukr krystal0,5 kg
voda0,5 l
Postup přípravy:

Ovoce rozmixujeme nebo odšťavníme. Poté scedíme přes plátno. Přidáme vodu a cukr, vaříme cca 20 minut. Během varu sbíráme pěnu a občas promícháme.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.



Čas přípravy : 30 min


Žádné komentáře:

Okomentovat